Bostadsrättsföreningen Pålen, Södermalm, Stockholm

Bostadsrättsföreningen Pålen, Södermalm, Stockholm investerar i ökad trivselfaktor vid sin innergård med bl.a. krukor och urnor från Cadabra Design

Lund, 20 Juli 2012 – På uppdrag av Bostadsrättsföreningen Pålen på Södermalm i Stockholm har Nanna Munter, trädgårdsmästare och Lisa Brobert, stylist, beställt bl.a. ett större antal olika stora stengodsurnor och utekrukor från Cadabra Design.

Pålen har beställt 11 st Vaso Colosseournor i olika storlekar varav fyra Mezzo och de resterande mindre Piccolo och Minore. I de större Mezzo har man bl.a. planterat Japansk dvärglönn och Hortensia tillsammans med olika marktäckare som Hasselört, Murgröna och Smultron och de skall stå kvar utomhus under hela året. För att hantera frostproblematiken har urnorna invändigt klätts med skumplast både som isolering och för att jorden kan expandera.

Cadabra Design är unika på att erbjuda större och patinerade stengodsurnor och utekrukor med mycket hög frostbeständighet vilket erbjuder möjligheten att låta urnorna och krukorna stå utomhus året om. Den höga frostbeständigheten nås framförallt genom en hög bränning vid 1200C då lergodset sintrar ihop till till ett hårdare och mer beständigt keramiskt material.

Cadabra Design är specialiserade på att erbjuda större terrakottakrukor och stengodsurnor för privatpersoner och offentlig miljö utomhus såväl som inomhus. För att möjliggöra både kostnadseffektiva lösningar och terrakotta av yppersta kvalitet importerar vi planteringskärlen både från Asien, Kreta och Impruneta/Florens, Italien. Genom våra olika samarbeten kan vi erbjuda Skandinaviska kunder med högsta kvalitetskrav ett skrädderi avsett för exklusiva terrakottakrukor och andra arkitektoniska terrakottaprodukter.

“Vår uppdragsgivare bostadsrättföreningen Pålen har insett värdet av att investera i miljön/trivseln vid sin innergård. Vi har fått tämligen fria händer at välja och köpa in växter, krukor och möbler för att skapa en trivsam och vacker miljö som andas kvalitet. En innerträdgård av detta slag omgivet av 4-5 våningshus innebär en extra utmaning med tanke på ljusinsläpp. Genom det breda sortiment av stora klassiska terrakottakrukor och stengodsurnor som Cadabra Design erbjuder har vi fått mycket goda möjligheter och utrymme att välja större träd och plantor för innergården samt att urnorna i sig starkt bidrar till kvalitetskänslan. Dessutom känns det bra att veta att växterna erbjuds en bra växtmiljö åretrunt. Vi uppskattar samarbetet med Cadabra Design och på möjligheten att snabbt anskaffa dessa unika och vackra urnor.”

Nanna Munter

Herbaresco

Cadabra Design