Cadabra Design

Handgjorda krukor, urnor och andra terrakotta och stengodsprodukter

Om oss

Förhöjd livskvalitet och glädje

Vår tanke är att bidra med produkter som höjer livskvaliteten och gör människor glada.

Vi har i många år varit intresserade av att odla växter, medelhavsväxter som rosmarin, oliv- och citrusträd, vindruvor, örter och kryddväxter, olika användbara växter som samtidigt skapar vackra rum. Vi har också länge känt en kärlek till beprövade, rustika och vackra material.

Intresset blommade ut i slutet av 80-talet i samband med att vi renoverade vår Skånelänga på Lundaslätten utanför Dalby. Vid renoveringen återanvände vi material, som tex enkupiga Börringe taktegel , handslagna terrakotta tegelstenar , träbjälkar, tjocka gedigna kalkputsade råtegel/lerväggar. Linolja och naturfärger i kombination med gammaldags rosor och lavendel gav huset sin alldeles egna atmosfär.

 

En kryddträdgård växte snart fram ur befintliga och egenplanterade växter och gav mersmak.

Tegelstenar från rivningshus blev till golv inne och ute – kök och vardagsrum smälte ihop med terrassgolvet utanför där otaliga timjansorter blev till en inramning och så småningom färgstarka fogar, en brygga mellan gammalt och nytt på vår egen medelhavsterrass!

Att vi sedan år 2011, 20-25 år senare, sadlar om från välbetalda karriärer i näringslivet till att starta upp Cadabra Design för att importera, designa, marknadsföra och erbjuda stora terrakottakrukor och urnor i stengods samt smidesmöbler från

Medelhavsområdet känns idag fullständigt naturligt då vi tittar i backspegeln!

 

Cadabra Design