Millesgården, Palmhuset-Trädgårdsföreningen, Vinterviken, Läckö Slott, m.fl.

Listan börjar bli lång – Millesgården, Vinterviken och Bergianska i Stockholm, Läckö Slott i Lidköping, Liseberg, Palmhuset och Trädgårdsföreningen i Göteborg, Tjolöholms slott i Kungsbacka, Botaniska Trädgården i Visby, Slottsträdgården i Malmö m.fl…väljer stora krukor ifrån Cadabra Design.

Läs gärna nedan om varför just Palmhuset, Trädgårdsföreningen i Göteborg, Millesgården på Lidingö och Vinterviken i Stockholm under 2014 valde handgjorda terrakottakrukor och planteringskärl från oss.

Bild visar entrén till Palmhuset i Göteborg med vackra planteringar i 90cm höga och handdrejade terrakottakrukan Minoan Vespa ifrån Kreta.

“För att maximera miljökänslan i Palmhusets medelhavsdel – krukornas färg, form och förstås faktiska ursprung harmonierar väldigt väl med och förstärker miljön i medelhavshuset.”

Kjell Bergman

Trädgårdsmästare, Palmhuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg

Bilden visar Orangeriet på Millesgården, Lidingö, med ståtliga citronträd planterade i handgjorda klassiska Toscanska Vaso Festonato terrakottakrukor i diameter 80cm ifrån Cadabra Design.

På Millesgården arbetar vi sedan 2010 tillsammans med landskapsarkitekt Ulf Nordfjell för att utveckla det unika med vår fantastiska skulpturpark. När det nu var dags att skaffa fler orangeriväxter och krukor inför höstens stora Pompejiutställning vände vi oss till Cadabra Design där vi funnit krukor med samma italienska karaktär som väl kommer att fungera tillsammans med våra äldre krukor och passa in i den historiska miljö som Millesgården erbjuder.”

Maja Stjernberg

Trädgårdsmästare, Millesgården

Bilden visar fjäderborstgräs i terrakottakrukor Vaso Classico i diameter 54cm och dahlior i stengodsurnor Colosseo Piccolo i diameter 47cm ifrån Cadabra Design.

I trädgården har vi en grusplan som vi använder för våra välbesökta marknader som annars sett tom och trist ut.  I år förändrades detta. Vi skapade två flyttbara sittplatser/rum genom att använda oss av terrakotta- och stengodskrukor som placerades i stora cirklar. På det sättet uppstod variation och spänning för ögat. Växterna vi använde var fjäderborstgräs och höga mörkt röda dahlior. Särskilt fjäderborstsgräsets brunröda ton i kontrast mot de vackra naturfärgade terrakottakrukorna var något som uppskattades mycket av våra gäster. Under marknadsdagarna kan vi lätt flytta undan krukorna med hjälp av en ”specialanpassad pirra”.

Anna-Lis Molin

Trädgårdsgruppen Vintervikens Trädgård

Cadabra Design