Tjolöholms slott, Fjärås/Kungsbacka

Tjolöholms slott ligger på en halvö i Kungsbackafjorden i Kungsbacka kommun. Den nuvarande slottsbyggnaden är uppförd i engelskinspirerad tudorstil 1898–1904. Inspiration hämtades, inte minst, från den brittiska Arts- & Craftrörelsens förkärlek för materialäkthet och högkvalitativt konsthantverk. Idag ägs godset av Stiftelsen Tjolöholm som har i uppdrag att äga, förvalta och utveckla egendomens kultur- och naturvärden utifrån ett turistiskt perspektiv.

Som ett led i en långsiktig vidareutveckling av slottsträdgården valde man att köpa in stora unika terrakottakrukor av Cadabra Design. Genom vårt samarbete med M.I.T.A.L. (Manifattura Imprunetana Terracotte Artistiche e Laterizi) Mariani & Figli sas i Impruneta (Florens) i Italien, kan vi erbjuda ett terrakottaskrädderi i världsklass. Investerar man i en exklusiv terrakottaprodukt från Impruneta så har man ett mycket långsiktigt perspektiv och högst sannolikt kan den gå i arv i generationer.

“Genom Cadabra Design beställde vi 12st skräddarsydda terrakottakrukor från M.I.T.A.L. i Impruneta/Florens i Jugendstil för Tjolöholms slottsträdgård. Terrakottakrukorna anlände planenligt i april och de har levt upp till våra höga förväntningar. Inför sommarsäsongen var vår iver stor att matcha dem med växter som passar in i Tjolöholms unika Arts- and Craftträdgård. Vi känner oss nu glada att ha krukorna med blomsterarrangemang på plats och de får mycket uppskattning av våra många besökare på slottet”

Eva Rosen

Trädgårdsmästare, Tjolöholms Slott

Cadabra Design