Välj en sida

Tjolöholms slott, Fjärås/Kungsbacka

Tjolöholms slott ligger på en halvö i Kungsbackafjorden i Kungsbacka kommun. Den nuvarande slottsbyggnaden är uppförd i engelskinspirerad tudorstil 1898–1904. Inspiration hämtades, inte minst, från den brittiska Arts- & Craftrörelsens förkärlek för materialäkthet och högkvalitativt konsthantverk. Idag ägs godset av Stiftelsen Tjolöholm som har i uppdrag att äga, förvalta och utveckla egendomens kultur- och naturvärden utifrån ett turistiskt perspektiv.

Som ett led i en långsiktig vidareutveckling av slottsträdgården valde man att köpa in stora unika terrakottakrukor av Cadabra Design. Genom vårt samarbete med M.I.T.A.L. (Manifattura Imprunetana Terracotte Artistiche e Laterizi) Mariani & Figli sas i Impruneta (Florens) i Italien, kan vi erbjuda ett terrakottaskrädderi i världsklass. Investerar man i en exklusiv terrakottaprodukt från Impruneta så har man ett mycket långsiktigt perspektiv och högst sannolikt kan den gå i arv i generationer.

“Genom Cadabra Design beställde vi 12st skräddarsydda terrakottakrukor från M.I.T.A.L. i Impruneta/Florens i Jugendstil för Tjolöholms slottsträdgård. Terrakottakrukorna anlände planenligt i april och de har levt upp till våra höga förväntningar. Inför sommarsäsongen var vår iver stor att matcha dem med växter som passar in i Tjolöholms unika Arts- and Craftträdgård. Vi känner oss nu glada att ha krukorna med blomsterarrangemang på plats och de får mycket uppskattning av våra många besökare på slottet”

Eva Rosen

Trädgårdsmästare, Tjolöholms Slott