Utemöbler i teak och smide

Våra utemöbler i teak och smide är utvalda för sin vackra och funktionella design! De är alla hantverksmässigt tillverkade av naturliga beprövade solida material i klassisk design med miljömässig omtanke.

Italienska smidesmöbler – Cadabra Renaissance™

Vår kollektion – Cadabra Renaissance – handgjorda smidesmöbler ifrån Florens, Toscana är helt unika på den Skandinaviska marknaden. Totalt nio olika smidesmöbler plus varianter av bord; fällstol, stol, karmstol, loungefåtölj, fotpall, loungesoffa, solvagn, ottoman, dagbädd samt olika matbord och olika loungebord i massivt smide. Designen är Italienskt sparsmakad med sofistikerad elegans och klass och erbjuder tillsammans med de generösa dynorna en mycket hög sittkomfort. Vi tillverkar våra smidesstolar och möbler hos en mindre lokal smedja som enbart tillverkar för lokala Hotell och Villas i Toscana. Den enda exporten går till Cadabra Design, vilket borgar för fullständig exklusivitet. De högkvalitativa dynorna och kuddarna tillverkas av solljus och väderresistent Sunbrellatyg av våra Svenska skrädderier i Stockholm och Göteborg.

Utemöbler i Teak – Cadabra Teak Furniture™

Nyhet 2018 är en helt ny kollektion – Cadabra Teak Furniture – solida teakmöbler i certifierad kvalitetsklass A ifrån Indonesien. Teak är ett extremt hållbart material som i det närmaste är underhållsfritt. Om du sköter teaken rätt kommer den åldras och bli vackrare för varje år som går. Våra teakmöbler levereras obehandlade. Teaken i sig är så naturligt fet att den inte behöver någon olja. Om teakmöbeln står under bar himmel och utan skydd kommer den snart bli vackert silvergrå vilket de flesta är väldigt förtjusta i. Alternativet om man vill behålla teakfärgen är att man olja regelbundet. Alla våra teakmöbler kommer från certifierade teakplantager som kontrolleras av den indonesiska staten. Vår import är strikt reglerat av en EU FLEGT licens i ett samarbete mellan EU och den Indonesiska staten. Vill du veta mer om hur detta fungerar klicka här >>>

Mosaikbord från Marrakech

Våra genuina färgsprakande mosaikbord är handtillverkade och hämtade direkt från Marrakech i Marocko. Borden finns i många olika färger och storlekar. Ett mosaikbord är ett vackert smycke i varje medelhavsträdgård. Det perfekta cafébordet eller matbordet till ditt orangeri, terrass eller balkong.

Adirondack stol

En klassisk designfavorit är vår Adirondack stol som passar in lite här och var. Nyhet är att vi utökar vårt sortiment av Adirondack stolar och med två helt olika olika ursprung. Sedan 2011 har vi sålt stolar som är tillverkade av odlad Akacia hardwood. Nytt för i år är att vi även erbjuder Adirondack stol i teak och även då Adirondack stol som gungstol i allra högsta teak kvalitet klass A.

Cadabra Renaissance™

Med den Italienska smidesmöbelkollektionen Cadabra Renaissance vänder vi oss till finsmakaren och livsnjutaren som söker det exklusiva och vackra, möbler av hög kvalitet och klass och som är beständiga.

Cadabra Teak Furniture™

Nyhet 2018 är en helt ny kollektion – Cadabra Teak Furniture – solida hantverksmässigt tillverkade teakmöbler i högsta kvalitetsklass A ifrån Indonesien. Hållbarheten är dubbel dvs endast FLEGT/FSC – certifierad teak från plantager används samt att möblerna är tillverkade av endast kärnvirke vilket ger en mycket lång livslängd.

show blocks helper