Låt oss med detta trevliga exempel hos Länsmansgården i Dalby/Lund inspirera till hur man kan skapa en Julig och varierande utemiljö med frosttåliga kärl i stengods från Cadabra Design.

Ägarna Karolina Brising och Anders Hörnell har de senaste åren gjort en mycket omfattande och gedigen upprustning och renovering av anrika Länsmansgården i Dalby strax öster om Lund. Så har också varit fallet för den parkliknande trädgården som nu är en utmärkt referens i Karolinas verksamhet – Länsmansgården Design. För att matcha de större proportionerna och önskemålet av varierande uteplanteringar året om, föll valet på de större och frosttåliga stengodskärlen ifrån Cadabra Design.

Karolina säger följande – “Vi valde Cadabra’s frosttåliga stengodskärl för deras förstklassiga elegans och mjuka formspråk. För oss är det viktigt med stora kärl som kan stå ute året om vilket dessa vackra stengodskärl kan göra. Jag arbetar själv som trädgårdsdesigner och har tidigare haft svårt att hitta utomhuskärl med rätt patina som passar till lite äldre hus och herrgårdar. Tack var serien Vaso Colosseo Antique går det nu enkelt att skapa vackra arrangemang t ex vid en entré eller uppfart.

Nu har det gått fem år sedan vi köpte våra första Cadabra kärl. Tiden går fort men säkert är att kärlen bara blir vackrare och vackrare med åren. Tack Cadabra Design för all hjälp med vår senaste beställning och tack för att ni håller en så hög klass på era produkter.”

Välkommen och stig in…

På bilden till vänster flankeras entrén till den anrika Länsmansgården, som är en klassisk skånelänga, av stora grupper med Juldekorationer i frosttåliga stengodskärl av olika modeller och storlekar.

Läs mer om vårt sortiment av frosttåliga hårt brända stengodskärl här >>>

Elddans kring granen

Till höger zoomar vi in på den ena gruppen framför huvudentrén.

Julgranen är placerad i stora och stabila Vaso Knossos. De mindre Colosseo Minore (gamla högre och smalare designen) med granriset flankerar år höger i bild. Samtliga stengodskärl på bild i nyans Antique.

En magisk känsla infinner sig när julgranen tänds och björkveden brinner i det vackert matchande eldfatet…

 Vaso Emporia som vaktpost

Ståtliga och stabila urnan Vaso Emporia i nyans Fired Earth som solitär ger ett magnifikt intryck vid uppfarten till gården.

Möjligheten finns att köpa till handsmidd marschallhållare som förvandlar Emporia till en imponerande Marschallurna. Likaså går det bra i samband med tillverkningen att gjuta in ett specifikt vapen eller logotype, läs mer om detta här >>>.

Lilla entrèn

Är det kanske här tomten bor? Även annexet har fått sin alldeles egen Juldekoration med julgranar placerade i Colosseo Piccolo Antique och de nya minsta Colosseo Nano och Minore runt omkring.

Inte svårt att föreställa sig hur tomten på Julnatten efter att ha jobbat hårt sätter sig på ljugarbänken och äter sin gröt…

Vackra planteringar i frosttåliga krukor

Här och var på gårdsplanen finns vackra arrangemang och planteringar genomtänkt placerade. Som t.ex. här i bild till vänster – ljung i Colosseo Piccolo Antique

Cadabra Design