Prins Eugens Waldemarsudde beställer frosttåliga planteringskärl av stengods ifrån Cadabra

Prins Eugens Waldemarsudde har valt ut den stora stengodsurnan Colosseo Grande Antique ifrån Cadabra Design. Planteringskärlet pryder platsen för Rodins kända staty Tänkaren som är utlånad just nu. En sällsynt hedrande placering.

Prins Eugens Waldemarsudde, beläget på Djurgården i Stockholm och ursprungligen prins Eugens (1865-1947) bostad, är idag ett av Sveriges mest besökta konstmuseer. Prinsen var en av sin tids främsta landskapsmålare och en betydande konstsamlare med inriktning på främst nordisk konst. Året runt visas ett urval av prinsens egen konst, verk ur samlingarna samt tillfälliga utställningar. I slottsbyggnaden finns även prinsens sällskapsvåning, bevarad som den såg ut på prinsens tid. Museet är dessutom omgivet av en vacker blomster- och skulpturprydd park i vilken besökare kan strosa omkring på egen hand, men också tillsammans med någon av våra guider eller med trädgårdsmästaren själv.

“Prins Eugens Waldemarsudde sökte efter en stor, vacker och frosttålig kruka, då vår florist tipsade om Cadabra Design och de fina krukorna. Valet föll på Colosseo-urnan eftersom den med sitt klassiska uttryck var estetiskt tilltalande och passade utmärkt in i vår vackra park. I krukan planterades en formklippt buxbom.”

Catrin Lundberg

Prins Eugenes Waldemarsudde

“Vi känner oss mycket glada och hedrade av att välkända Prins Eugens Waldemarsudde valde ut vår stora Colosseourna för att utsmycka en så klassisk plats. Att få leverera våra produkter till välkända publika kunder som Prins Eugens Waldemarsudde och tidigare; Millesgården, Hallwylska palatset/museet, Tjolöholms slott, Trädgårdsföreningen i Göteborg, Läckö slott etc. tar vi som en intäkt för att vi har ett stort förtroende på marknaden och att våra produkter är av hög kvalitet och klass.”

Dan Andersson

Cadabra Design

Cadabra Design