Skandinaviens största sortiment av handgjorda terrakottakrukor och kärl har nu blivit ännu större. Många olika nyanser och modeller i handgjord terrakotta och stengods finns nu på vårt lager – upp emot 200 olika produkter; krukor, kärl och matchande fat och tassar!

Vi är glada att kunna erbjuda den Skandinaviska marknaden ett helt nytt sortiment av handdrejade ljust sandfärgade krukor från Kreta. Terrakottakrukorna är miljösmarta och har en hög frosttålighet. Detta tack vare den höga bränningstemperaturen och att ugnarna eldas med olivkärnor. Terrakottan från Kreta är ett arv från den 4000 åriga Minoiska kulturen och än idag drejas dessa fantastiska terrakottakärl på ön med Minoisk design.

Fired earth som är en ny antracit/kaffebrun nyans för flera av våra stengodsurnor är ett uppskattat tillskott bland våra mycket robusta och frosttåliga stengodskärl. Synnerligen lämpliga för planteringar ute året om.

Vidare har vi tagit hem nya högre och fyrkantiga modeller av både chokladbrun och klassisk terrakotta i Italiensk design.

Gå in och kika på våra krukor och urnor…

Cadabra Design