I specialnummer Lantliv Trädgård, som ges ut mars 2014, tävlar läsarna om att vinna ett set av Cadabra Design’s handdrejade terrakottakrukor modell Minoan Astra – “tre höga vackra terrakottakrukor för entré. trädgård, altan eller balkong från Cadabra Design kan bli dina”.

Minoan Astra krukorna är handdrejade på Kreta enligt samma hantverksmetoder som den högstående Minoiska kulturen använde sig av på ön för 4000 år sedan. Krukorna har en mycket god frosttålighet tack vare den höga bränningstemperaturen. Flammorna i ugnen ger terrakottan en levande och vacker karaktär med brända schatteringar i sandfärgade nyanser. Dessutom är terrakottakrukorna klimatsmarta då de endast består av rena och naturliga material, jord (lera) och vatten och endast biobränslen som olivkärnkross används vid tillverkningen. Vår tillverkare har exporterat under lång tid till bl.a. England och är leverantör till det Engelska Hovet.

Höga krukor som Minoan Astra lämpar sig extra väl för att odla växter som har mer djupgående rötter som; rosor, blåregn, clematis, vindruvor. Krukans form är perfekt för balkonger, altaner och andra mindre ytor för att odla större växter . Tänk dig att få möjligheten att skörda egna vindruvor, oliver, fikon eller äpplen på din egen balkong…

Cadabra Design som finns i Dalby utanför Lund är ledande i Skandinavien på att direktimportera handtillverkad terrakotta och smidesmöbler från Toscana och Kreta.

 

Här kan du läsa om tävlingen i Lantliv Trädgård

Cadabra Design