Vid en ceremoni på Sollidens slottspark 3 juli invigde Kungaparet tävlingen idéträdgårdar.

Solliden har bjudit in de främsta aktörerna i park- och trädgårdssverige att lämna bidrag. De fyra utvalda finalisterna är; Borgholms Handelsträdgård, Hovdala Slott/Georg Grundsten, Sofiero Slott och Slottspark samt Tony Johansson känd som vinnare av TV4’s Trädgårdskamp 2014. Dessa fyra finalister tävlar om Sollidens pris och besökarnas pris.

kungaparet-01

Tanken är att ge slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag, samt ge besökarna inspiration och nya idéer. Temat för 2015 är ”kunglig trädgård”.  Idéträdgårdarna visas mellan den 3 juli och 2 augusti. Vinnaren av Sollidens pris utses av Kungen den 22 juli.

kungaparet-02

Borgholms handelsträdgård har i samarbete med Cadabra Design som sponsor skapat en mycket vacker och spännande tävlingsträdgård. Mycket arbete ligger bakom för att t.ex få trädgården att blomma och vara vacker under hela tidsperioden som tävlingen pågår.

kungaparet-03

I blickfånget inuti kungakronan pryder den handsmidda Italienska solvagnen – Cadabra RenässansTM Dolce – sin plats tillsammans med en Colosseo stengodsurna. Enligt säker källa uttryckte Kungen här skämtsamt sin önskan om att få sitta skönt i solvagnen och avnjuta en god cigarr.

kungaparet-04

På bild de båda duktiga kreatörerna Ewa Sigfridsson och Emma Engstad ägare till Borgholms Handelsträdgård och återförsäljare till Cadabra Design på Öland.

Det finns ytterligare bilder och information om Sollidens ideträdgårdar att ta del av genom att klicka vidare på de båda länkarna; Kungahuset och Expressen

Cadabra Design